top of page
DSC_0660B_edited.jpg

CATTERY BELEID

Hieronder wat meer uitleg over de visie en werking van Cattery Felis Limousi!

Mijn doel is om gezonde, mooie en sociale Britjes te fokken die voldoen aan de rasstandaard en indien mogelijk deze zelfs te verbeteren! Om dit te bereiken wordt er enkel gefokt met gezond verklaarde fokdieren die afkomstig zijn uit mooie bloedlijnen. De kittens zijn optimaal gesocialiseerd doordat ze in een huiselijke omgeving opgroeien. 

 

Alle fokdieren zijn getest op PKD via DNA test. Ze worden ook jaarlijks getest op FIV/FELV en HCM. De HCM screening gebeurt via echocardiografie en wordt uitgevoerd door cardiologe Veronique Liekens. Meer info over deze aandoeningen kan u terugvinden onder de rubriek 'Gezondheid'. 

Britten zijn erg sociaal. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar een huisje waar de kittens per twee geplaatst worden of waar reeds een andere jonge kat aanwezig is. Onze kittens mogen niet vrij buiten lopen vanwege het hogere risico op besmetting met ziektes zoals FIV/FELV, verkeersongevallen, diefstal, etc. Als ze in een afgesloten tuin, balkon, ren of met een kattentuigje naar buiten kunnen gaan is dit uiteraard wel een meerwaarde.

 

Onze poezen krijgen maximaal 1 nestje per jaar. Nieuwe nestjes worden aangekondigd op de website en op de instagram pagina. Indien u geïnteresseerd bent in een kitten van cattery Felis Limousi en het een gouden mandje kan bieden, kan u zich inschrijven op onze wachtlijst. Dit kan u doen door een mailtje te sturen waarin u zichzelf voorstelt. Vermeld bijvoorbeeld uw gezinssituatie, woning, werk, andere huisdieren en een eventuele voorkeur voor een bepaalde kleur en/of geslacht. Op die manier probeer ik de beste match te vinden, er moet een klik zijn langs beide kanten. 

Wanneer een kitten in optie is, krijgen de toekomstige kitteneigenaars vooraf een zelfgeschreven kittengids met nuttige informatie. Ook de verkoopovereenkomst wordt op voorhand doorgenomen. Voor definitieve reservatie wordt een aanbetaling gevraagd. Er worden uiteraard meerdere updates gegeven vanaf het moment dat de kittens geboren worden tot ze naar hun nieuwe huisje vertrekken. Kraambezoek is enkel mogelijk na onderling overleg. We vragen u met aandrang om op de dag van een bezoek geen andere cattery's of asielen te bezoeken. Dit is belangrijk in verband met de overdracht van ziektekiemen.

De kittens mogen verhuizen als ze minstens 16 weken oud zijn. Ze zijn dan gechipt, gesteriliseerd/gecastreerd, meermaals ontwormd en tweemaal gevaccineerd tegen niesziekte en kattenziekte. Indien ze naar het buitenland verhuizen, worden ze bijkomend ingeënt tegen rabiës/hondsdolheid.

Alle kittens krijgen een Europees paspoort en een mooie stamboom mee. Bovendien wordt er een leuk kittenpakket meegegeven voor een optimale start! 

Ook nadien blijf ik graag op de hoogte, updates worden dus erg geapprecieerd! En ik blijf uiteraard steeds paraat om al uw vragen gaande van voeding tot gezondheid te beantwoorden. 

bottom of page